04/24/14 09:28
(http://www.klassa.bg/)

Емил Стойчев в галерия Нюанс

 На 23 април в една от най-новите софийски галерии "Нюанс“ (ул. "Денкоглу" 42) г-н Вежди Рашидов откри изложба на художника Емил Стойчев.  Ще бъдат показани 17 картини, създадени през последните няколко години.

Емил Аспарухов Стойчев е един най-успешните съвременни български художници. Роден e на 26.06.1935 г. в гр. София. От 1991 г. живее и работи в Париж, за много европейски колекционери е познат като френски автор. Той е един от първите българи, които представят Източна Европа в каталога на аукционна къща “Друо”, както и единственият наш художник, чиято работа е включена в експозицията на автори от цял свят, посветена на 2000-та година.

Работи като театрален художник в София (1954-1959). Участва в изложби на българското изкуство в чужбина. Негови творби са притежание на НХГ, СГХГ, галериите в: Благоевград, Варна, Русе, Сливен, Добрич, Бургас, както и на националните галерии в Букурещ, Прага и частни колекции в Европа, Америка и Япония.



 По повод творбите на Емил Стойчев Ив СЕН-ЖУР, Президент на Гран Пале, Париж казва: "Художниците са "виждащи“, които ни позволяват да видим това, което ние не сме в състояние да видим“. Ето защо в тази изложба всеки може да познае или да не познае себе си, но въпреки това да вземе частица истинска духовност, която изобилства в живописта на Емил Стойчев.
 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване