04/24/14 08:58
(http://www.klassa.bg/)

Лавров плаши с грузински сценарий

 Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че ако интересите на неговата страна в Украйна бъдат накърнени, реакцията на Москва ще бъде като при събитията в Грузия през 2008 г. Тогава Русия води кратка война с бившата съветска република, довела до обявяването на независимост на Абхазия и Южна Осетия, предадоха световните агенции.

 

“Ако нашите законни интереси, интересите на руснаците бъдат

 

атакувани  директно

 

както например стана в Южна Осетия, аз не виждам друг начин освен да отговорим, зачитайки международното право”, заяви Лавров. В интервю за телевизия Russia Today руският първи дипломат посочи, че “шоуто” в Украйна се ръководи от САЩ. “По време на визитата на вицепрезидента Джо Байдън в Киев беше съобщено, че се подновява антитерористичната операция. А началото на тази операция съвпадна с посещението в Украйна на директора на ЦРУ Джон Бренън. Затова аз нямам причина да не вярвам, че САЩ ръководят това шоу”, подчерта Лавров. В същото време той заяви, че Русия ще пресича всякакви опити за разпалване на гражданска война в Украйна. “Онези, които съзнателно водят страната към

 

разпалване на гражданска война

 

и очевидно се надяват да предизвикат сериозен кръвопролитен конфликт, се занимават с престъпна политика и ние не само осъждаме тази политика, но и ще я пресичаме”, закани се Лавров и допълни: “Нищо от това, за което се разбрахме в Женева, не е изпълнено от властите в Киев. Да, те разработиха проектозакон за амнистия, но този документ не засяга политическите затворници”. “Всеки път, получавайки обаждания от Джон Кери с думите “вие трябва, вие трябва...”, ние разбираме колко далеч се намират САЩ от Украйна”, подчерта Лавров. Той зави, че Украйна е само една от проявите на нежеланието на американците да отстъпват в геополитическата битка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване