04/24/14 08:29
(http://www.klassa.bg/)

Отломки от малайзийския боинг изплуваха край Австралия

 Отломки, вероятно от самолет, изплуваха край брега на Австралия, на около 10 км от Аугуста, градче до Пърт. Има голяма вероятност те да са от изчезналия полет MH370 на малайзийските авиолинии. Според телевизия Си Ен Ен материалът е фибростъкло с нитове. Ако бъде потвърдено, това ще са първите намерени останки от изчезналия на 8 март малайзийски боинг с 239 пътници на борда.

 

Към момента няма абсолютни доказателства за съдбата на самолета. В последно време усилията на спасителните екипи се концентрираха върху доста малък периметър в южната част на Тихия океан. В акцията участват над 20 държави, но най-активна е Австралия, защото районът е близо до нейната територия.

 

Същевременно за търсенето на малайзийския „Боинг 777-200” ще бъде изпратен мощен хидролокатор, аналогичен с локатора, който откри “Титаник” на дъното на Атлантическия океан през 1985 г.

 

Подводният апарат Bluefin 21 е изследвал над 80% от зоната край западното крайбрежие на Австралия, където бяха засечени предполагаеми сигнали от една от черните кутии на изчезналия самолет, но до този момент боингът не беше намерен. Австралийският министър на отбраната Дейвид Джонстън заяви, че за издирването ще бъде използван по-мощен хидролокатор, аналогичен на апарата, открил “Титаник”. Според Джонстън Bluefin 21 е по-мощен и може да работи на по-голяма дълбочина. Австралия вече се е споразумяла с Малайзия, Китай и САЩ за следващия етап от търсенето на „Боинг 777-200”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване