04/25/14 08:39
(http://www.klassa.bg/)

Британска подводница спря да търси изчезналия боинг

 Британската ядрена подводница HMS Tireless преустанови участието си в търсенето на "черните кутии " на изчезналия малайзийски "Боинг 777-200" в южната част на Индийския океан. Това съобщи официалният представител на военното министерство на Обединеното кралство.

Британското министерството на отбраната никога не разкрива местонахождението на ядрените си подводници клас "Трафалгар", но този път участието на подводна лодка в международната операция за издирване на изчезналия пътнически самолет бе потвърдено официално.

Прекратяването на участието на HMS Tireless в издирването на самолета бе обяснено с това, че няма перспектива за отриване с помощта на акустичната система на "черните кутии".

Подводницата е спусната във вода на 17 март 1984 г., а екипажът й е около 150 души. Пределната й скорост е 32 възела (60 км/ч).

Малайзийският боинг извършваше полет по маршрута Куала Лумпур - Пекин на 7 март с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда, когато връзката с него бе загубена около два часа след излитането му от столицата на Малайзия. Голямата международна операция по издирването му до сега не доведе до никакви резултати . На 24 март авиокомпанията излезе с изявление, в което обяви смъртта на всички на борда на самолета.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване