04/25/14 08:31
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Миков: Държавата ще окаже помощ за пострадалите от наводненията във Видинско

 Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени.
 
Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за подпомагане на пострадалите.
 
Председателят на Народното събрание е разговарял с министъра на социалната политика и труда Хасан Адемов и с други представители на изпълнителната власт, съобщи Михаил Миков.
По думите му още в петък в селата Плешивец и Гюргич, които са най-засегнати от наводненията, ще пристигне комисия от социалното министерство, която ще види как държавата може да помогне на пострадалите.
 
„Има редица формални предпоставки, които силно затрудняват обезщетяването и затова правителството и държавата ще се намесят с други средства за подпомагане. Социалното министерство ще осигури на най-нуждаещите се семейства неща от първа необходимост“, съобщи още Михаил Миков.
 
Още в понеделник кметовете на общините Чупрене и Ружинци ще подадат документи за отпускане на средства по програмите за временна заетост. По тези програми ще бъдат осигурени средства, с които спешно ще бъдат ангажирани  безработни, които да почистват речните корита и да възстановяват щетите от наводненията.
 
Председателят на парламента съобщи още, че комисия от Фонда за бедствия и аварии вече е посетила пострадалите общини Чупрене и Ружинци в сряда.
 
Михаил Миков е посетил и се е запознал на място с щетите от наводненията и в селата Горни Лом и Долни Лом, където също е обявено бедствено положение.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване