04/28/14 22:28
(http://www.klassa.bg/)

EUVOX 2014 – НАПРАВЕТЕ EВРОТЕСТ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

 Мащабна многоезична уеб платформа EUVOX 2014 от днес е достъпна и в България. На www.euvox.eu/bg всеки може да сравни до колко позициите на отделните партии и коалиции отговарят на собствените му възгледи. Приложението съдържа както общи въпроси, отнасящи се до ЕС, така и специфични въпроси за всяка конкретна страна. Целта на проекта е, чрез това онлайн приложение да се даде възможност на избирателите да направят информиран и рационален избор.

Платформата е достъпна за всички държави-членки на Европейския съюз на съответните официални езици. Сънародниците ни, живеещи в чужбина, също могат да попълнят теста, като изберат България от менюто със страните, участващи в проучването.

Проектът е разработен от академичен екип, в който участват водещи експерти и учени от университети и изследователски центрове от всички страни-членки. Координатор на проекта за България е Европейският институт, а ръководител на изследователския екип е доц. д-р Антоний Гълъбов. Официалното представяне на проекта стана на 28 април в Информационното бюро на ЕП в България.

„Когато се правят политически анализи, обикновено се търси отговор на въпроса: „До колко избирателите подкрепят политическите партии?“ EUVOX 2014 ни позволява да си отгворим на въпроса: „До колко партиите отговорят на собствените ни политическите възгледи и предпочитания?“, каза доц. Гълъбов при официалното представяне на поректа.

За EUVOX 2014 накратко:

·         EUVOX 2014 предоставя информация относно изборите за Европейски парламент по иновативен и разбираем начин. Онлайн приложението е леснодостъпно за широк кръг потребители. 

·         Чрез отговорите на въпросника потребителите получават резюме на своите политически предпочитания, което им позволява да сравняват своите предпочитания с позициите на всички партии и коалиции. Приложението предоставя и възможности за по-детайлни анализи и запознаване с политиките на отделните партии/коалиции на национално ниво и на ниво ЕС.

·         Резултатите са показани в двуизмерна графика ("компас"), както и в многоизмерна графика ("martspider").

·         EUVOX 2014 г. ще бъде на разположение за всички държави-членки на Европейския съюз на съответните официални езици. В България платформата е достъпна от 28 април 2014 г.

·         EUvox 2014 дава възможност да споделите резултатите си в социалните медии.

Евротест можете да направите на www.euvox.eu/bg

Новини и актуална информация за EUVOX 2014 ще публикуваме постоянно на нашата страница във Фейсбук - https://www.facebook.com/euvox2014.Bulgaria

 

За контакт с българския екип:

 

Г-н Борислав Мавров

Европейски институт

1000 София, ул. „Г. Раковски” № 101

T + 359 2 9886410

F + 359 2 9886411

M +359 887 939 949

e-mail: euvox.bg@gmail.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване