04/29/14 22:19
(http://www.klassa.bg/)

Десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите” – Пловдив ще се проведе на 12 и 13 септември

 На 12 и 13 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив. Събитието традиционно събира повече от 50 000 души от цялата страна. След като получиха отличието за Събитие на годината в две поредни години през 2012 и 2013, организаторите от фондация „Отворени изкуства“ – Пловдив са амбицирани тази есен да представят още по-богата фестивална програма по повод юбилея и до момента са планирани над 120 събития за двата фестивални дни.

 

В първия ден акцентът ще бъде върху съдържанието, представено от традиционните участници - над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство. В публичните пространства на града ще се проведат много изложби, концерти, акции, спектакли и представяния, които ще продължат през двата дни. През целия уикенд ще има и специална програма за деца, случваща се на различни локации.

 

Юбилейната програма по повод десетото издание на „Нощ на галериите и музеите“ – Пловдив ще представи специални събития, свързани с характерните културни локации, включени в „Алтернативна карта на Пловдив“. И тази година програмата ще включва интересно международно съдържание в партньорство с най-активните културни центрове и посолства в страната.

 

Само за 2014 г. 77 културни институции и артисти кандидатстваха към фонд „Специални проекти“ – платформа, учредена през 2013 от съорганизаторите на „Нощта” фондация „Америка за България” съвместно с Община Пловдив. Избраните проекти ще получат финансиране, за да реализират специален проект или да създадат културно съдържание, което ще бъде представено в програмата на “Нощта” на 12 и 13 септември в Пловдив.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване