04/29/14 22:14
(http://www.klassa.bg/)

„Олсийс“ ще полага втория тръбопровод от морския газопровод „Южен поток“

 
 

29 април 2014 г., Амстердам (Холандия). „Южен поток транспорт“ подписа договор с  „Олсийс Груп“ за полагането на втората линия от морския газопровод „Южен поток“, както и със „Сайпем“, която ще предоставя поддържащите строителството дейности при полагането на втория тръбопровод. 

Според договорите:

„Олсийс“ ще положат около 900 км тръби по дъното на морето за завършването на втората линия. За целта швейцарската компания планира да използва новия специализиран плавателен съд „Pieter Schelte“. Съдът е с дължина 477 метра, има 6 цеха за заваряване и нанасяне на защитно покритие и е най-големият от този вид кораби.

„Сайпем“ ще осигури и допълнителите услуги, необходими за изграждането на втория тръбопровод. Това включва инженерни услуги, координация на складовите площи, подготовителни дейности по окабелването на съоръженията, свързване на морските части от газопровода с наземните секции при изхода му на сушата чрез специални муфи.

„Олсийс“ ще започне полагането на тръбите от втората линия тръбопроводи през лятото на 2015 година докато Сайпем полага първия тръбопровод. Втората линия ще бъде пусната в експлоатация до края на 2016 г.

Морският газопровод „Южен поток“ ще пресече Черно море с четири паралелни тръбопровода по 931 км всеки. Договорът за полагането по морското дъно натръбите от първата линия, както и за строителството на всичките четири линии в плитководните участъци, беше подписан през март 2014 г. с италианската компания „Сайпем“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване