04/30/14 13:37
(http://www.dnevnik.bg/)

Пътната полиция в Гърция също готви засилен контрол


Пътната полицията в Гърция също готви засилен контрол, особено по шосета, по които ще пристигат гостите от България, съобщи БНР. Готвещите се да изкарат празниците по гръцките острови е добре да имат предвит, че от тази вечер за 24 часа няма да се движат фериботите.

Трафикът по пътищата в Гърция се очаква да е сериозен и заради стачката на железниците в страната, като утре няма да се движи нито един влак. Днес след обяд и утре през цялия ден е забранено движението на товарни автомобили по централните пътни артерии на Гърция, за да се облекчи трафикът на леки автомобили.

По принцип глобите за пътни нарушения в южната ни съседка са солени. За превишение на скоростта с 20 км/ч се налага санкция от 140 евро, която е наполовина, ако се плати до две седмици. Стратегията да се движиш залепен зад друг автомобил, водачът на който да "изгори" при полицейска засада също не работи. Практика е  контролът да се извършва с мобилни радари от мостове над пътя, като се заснемат всички нарушители, които биват спирани на подходящо широко място, често няколко километра след мястото на провинението.

В градовете в Гърция е засилена охраната на център на градовете и се налагат високи глоби за неправилно паркиране. Обикновенно провинилите се остават без един от регистрационните номера на колите си, за да не могат да се измъкнат без да платят.

От българската пътна полиция вече предупредиха, че движението по главен път Е-79 София – Кулата ще е много натоварено. Неприятното в случая е, че всяка по-сериозна катастрофа затваря трасето за часове, като се образуват километрични колони. От пътната полиция в Благоевград са осигурили 6-7 наряда, които ще се опитат да въведат ред в трафика и да регулират движението на ключови кръстовища.

Като алтернатива на влизането в Гърция през Кулата е ГКПП "Илинден-Ексохи", до който се стига през Гоце Делчев. Неговото предимство е, че се избягват най-проблемните участъци през кресненското дефиле и обходът край Сандански. Маршрутът е удобен за всички, който са избрали за почивка остров Тасос и
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване