05/08/14 23:10
(http://www.klassa.bg/)

Денят на Европа

 По повод Денят на Европа утре - петък, 9 май, екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе в Карлово поредна изнесена еднодневна неформална среща с медии. Тя ще започне в 12:00 часа в лекционната зала на Общинска библиотека - Карлово, като за участие са поканени представители на местни, регионални и национални медии. 

Мястото на събитието не е избрано случайно, защото Карлово като родно място на Апостола на свободата Васил Левски, е български символ на свободата и обединението. 

Както е известно 9 май се отбелязва освен като Ден на Европа, но и като символ на свободата, мира и обединението в Европа. Чества се в повечето държави-членки на Европейския съюз. В този ден масово в Европа се провеждат прояви, за да се информират повече хора за ЕС, както и в подкрепа на европейската интеграция като един от европейските символи, насърчаващи единството между европейците.

Срещата ще премине под мотото „ДА информираме ЗАЕДНО“, а акценти в нея ще бъдат Денят на Европа, Стратегията на Европейския съюз за социален, икономически и интелигентен растеж „Европа 2020“, новия програмен период 2014 – 2020 година и възможностите на оперативните програми в него. 

        С медиите ще бъде дискутиран ефекта от националната инициатива „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“ и активността на младите хора от Карловския регион в конкурса за писане на младежки проекти. 

        Срещата се организира от ОИЦ - Пловдив, с любезното съдействие на Общинска библиотека - Карлово. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване