05/22/14 22:00
(http://www.klassa.bg/)

Гласът на спектакъла „Мистерията Еньовден“ Васил Михайлов с награда "Златен век" - огърлие, за изключителния си принос в киното и театъра

 По случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, министърът на културата Петър Стоянович връчи традиционните годишни награди на изявени творци и дейци на културата. Най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век“,  беше присъдено на легендарния актьор и глас на спектакъла „Мистерията Еньовден“  Васил Михайлов за изключителния си принос в киното и театъра.

Напомняме, че първоначално обявеното изпълнение на „Мистерията Еньовден“ на открита сцена в Пловдив от 30 май ще се състои на 4 септември 2014 година, началото е 21:00 часа, а мястото Античен театър, Пловдив и то ще сложи края на календара за тази година. Закупените вече билети ще важат без допълнително презаверяване за новата обявена дата. Ако 4 септември не е удобна дата за вас, можете да върнете своите закупени билети в периода 1 – 30 юни 2014 година на мястото, от което са закупени.

Представлението ще ви върне към традициите, ще ви потопи в изяществото и красотата на танца, допълнени с вълшебните гласове на Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард рок звученето на Звездомир  Керемидчиев – Звезди, рап музика, представена от „Хората от гетото“ и прекрасното изпълнение на кавал от Костадин Генчев. Мистериозното ще бъде допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов.

 „Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение. 

Билети търсете в мрежата на TicketPro, Eventim, както и online на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/ на цени от 20 до 50 лева.

Всичко за спектакъла „Мистерията Еньовден“ можете да следите и от официалната Facebook страница - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване