05/31/14 06:51
(http://www.klassa.bg/)

Французи търсят партньори за екотуризъм във Варна

 Френски компании търсят контакти с хотелиери и туроператори от Варна за развитие на екотуризъм. Това обяви Стефан Дюлае, председател на Френско-българската търговска камара. Той участва във форум, организиран от община Варна, който се проведе в морската столица с участието на представители на повече от 70 компании. „Има интерес на наши фирми, които проучват възможностите за къмпингуване и туризъм с каравани и дървени къщички. В тази връзка търсим контакти с представители на варненския бизнес за съвместно развитие на такъв вид екопочивки”, обясни той.

 

Френската компания „Тотал”, която бе избрана да проучва залежите на енергийни източници в Черно море, блок „Хан Аспарух”, започва работа през юли. За целта във Варна ще бъде открит филиал на фирмата, заяви още Дюлае. Той припомни, че преди 15 години в морската столица е реализирана първата мащабна френска инвестиция у нас – SG „Експресбанк”. „Френско-българският форум е част от поредицата международни срещи, които община Варна реализира за установяване на директни контакти с инвеститори в подкрепа на местния бизнес, каза кметът на Варна Иван Портних при откриването на проявата. Той припомни, че морската столица си сътрудничи активно с департамент Нор и Марсилия за реализация на проекти в сферите на човешките ресурси, образованието, здравеопазването, културата. Пълен разцвет на френско-българските икономически отношения – такава оценка даде Жан-Мари Деманж, ръководител на Регионалната икономическа служба към френското посолство у нас, който бе гост на форума.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване