06/05/14 23:20
(http://pik.bg)

Ангел Найденов: Искаме повече войски на НАТО

Ангел Найденов: Искаме повече войски на НАТО

Военният министър Ангел Найденов е поискал по-мащабно присъствие на войски от НАТО в България. Това съобщи самият той след заседанието на комисията по отбрана в парламента. Министърът беше на срещата на военните министри на НАТО в Брюксел. 

Става въпрос за провеждане на повече и по-дълготрайни учения на територията на страната ни. Провеждането на учения се използва и от НАТО, и от Русия, за да се прикрива засилването на военната мощ в определена зона.

Очаква се в България да има повече учения на Военновъздушните сили от страните на Алианса, както и присъствие на повече фрегати в акваторията на Черно море. Ангелов призна, че е повдигнат въпросът и за по-активното използване на българо-американската база "Ново село".

В момента се прави реконструкция на пистата в авиобаза "Безмер", която ще бъде разширена и удължена с 500 м. По този начин на нея ще могат да кацат и големи транспортни военни самолети. Министър Ангелов каза, че на 8 юни не се предвижда подписване на договор за доставка на нови изтребители.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви преди ден, че на тази дата правителството ще се ангажира с този проект. Ангелов поясни, че все още се чака решението на кабинета дали да модернизираме старите руски изтребители, или да купуваме нови.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване