06/05/14 19:18
(http://pik.bg)

Златанова отряза мераците за членство на България в Евразийския съюз

Златанова отряза мераците за членство на България в Евразийския съюз

“На последните избори България не изпрати нито една анти-европейска партия в Европейския парламент. Основните политически сили се съобразяват с това мнение на гражданите и няма как да не се съобразяват. България е направила много отдавна този избор и не виждам никакво разколебаване в този избор.” Така вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова отговори на въпрос на БНР – дали България е изправена пред избор между Брюксел и Москва, както и на твърденията, че страната ще излезе от Европейския съюз и ще се присъедини към Евразийския съюз.

Златанова коментира още, че знаейки как работят европейските институции и какви са техните принципи, никога не би могла да види връзка между проекта „Южен поток” и спирането на евросредства. „Политизирането и на двата въпроса няма да ни доведе до нищо добро. В случая с „Южен поток” въпросите са юридически – в юридически план ще бъдат и отговорите на българската държава до комисията. В случая със еврофондовете въпросът е технически – как работи системата за управление и контрол“, посочи вицепремиерът

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване