06/05/14 11:36
(http://pik.bg)

Лили Павлова: Вместо безвъзмездна помощ от Брюксел, ние ще извадим 2 млрд. евро от държавния бюджет

Лили Павлова: Вместо безвъзмездна помощ от Брюксел, ние ще извадим 2 млрд. евро от държавния бюджет

Вместо безвъзмездна помощ от Брюксел, ние ще трябва да извадим 2 милиарда евро, което означава нова актуализация на бюджета, нови заеми. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Тази сутрин” на бТВ, по повод спирането от страна на Еврокомисията на средствата по ОП „Регионално развитие“.

Тя обясни, че към момента невъзстановените по програмата средства са около 90 милиона евро, но Европейската комисия е заявила, че няма да отпуска никакви средства по Приоритетни оси 1 и 3, което означава още 1,5 милиарда евро за сметка на държавния бюджет. Тя бе категорична, че ще има спрени средства и по другите оперативни програми, като следващите най-вероятно ще бъдат схемите за технологична модернизация по ОП „Конкурентоспособност“ и Програмата за развитие на селските райони. 

Според бившият министър на регионалното развитие бюджетът няма да издържи, защото сумата, която трябва да бъде компенсирана заради спирането на еврофондовете, може да достигне 3 милиарда евро. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване