06/05/14 18:05
(http://pik.bg)

Мария Пиргова: Нацията няма интерес от връщането на Борисов на власт

Мария Пиргова: Нацията няма интерес от връщането на Борисов на власт

ДПС са изключително опитна партия и с оглед тяхната и на останалите политически сили кондиция, избори до края на годината е приемлив вариант. Трябва да се имат предвид и вариантите "незабавни избори" и "избори 2 в 1 през 2015 г." Това каза в предаването "Дневен ред" по ТВ7 политологът Мария Пиргова, която е майка на кандидата за евродепутат от Коалиция за България Достена Лаверн.

Лаверн не успя да влезе в Европарламента заради казуса 15/15, който неочаквано облагодетелства никому неизвестния допреди две седмици Момчил Неков. Единствено Бойко Борисов иска незабавни избори, но няма да ги получи. Той е в изолация и ще продължи да бъде в изолация. ГЕРБ продължават да няма с кого да съставят правителство и след следващите избори. Със 600 000 гласа това няма как да се случи. Поведението на Борисов няма да го сроди с никой. Той може би не е лош човек, но като политик не умее да води преговори.

Смятам, че българската нация няма интерес от връщането на Бойко Борисов на власт – по негово време настъпи спад на държавността у нас, заяви Пиргова. Според политолога на евентуални предсрочни избори след 6 месеца най-добре ще се представят БСП и ДПС. България без цензура получава един добър подарък от 6 месеца и ще увлече след себе си електрората на ГЕРБ, смята Пиргова.

По думите й при предсрочни избори до края на годината добри шансове имат също така Реформаторският блок, АБВ и Атака. Мария Пиргова коментира и скандала в мините в Бобов дол, като изрази мнение, че там не е имало контролиран, а корпоративен вот.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване