06/05/14 17:50
(http://pik.bg)

Местан и Орешарски в завера зад гърба на Станишев, разкри Бареков

Местан и Орешарски в завера зад гърба на Станишев, разкри Бареков

"Завера между Лютви Местан и Пламен Орешарски" разкри Бареков. "Двамата предварително са се наговорили, а изненаданият е бил Станишев". Така лидерът на ББЦ коментира курса към предсрочни парламентарни избори, който ДПС обяви днес. Според Бареков, доказателство, че договорката е зад гърба на Станишев е бягството му от публични изяви. По думите му, лидерът на червените се оказал в ролята на политическа куртизантка, която беше използвана умело от ДПС и Орешарски и сега изведнъж се намерила нова любов и край.

„Ние искаме избори на 26 октомври, но те ще се проведат на 7 декември, вярвайте ми. Това е добре дошло за нас, тъй-като ще имаме повече време да се подготвим, ще съжаляват, че са забавили изборите“, посочи Бареков след срещата на новоизбраните евродепутати, организирана от БАН и „Преса“. Да поиска ДПС избори означава, че Движението си е нагласило мача, категоричен е лидерът на „България без цензура“. Според него, Местан е привикал премиера Орешарски и му е обяснил „каквото беше – беше, разбрахме се с ГЕРБ и ще поискаме избори“. Бареков посочи, че това е съюз на ДПС и ГЕРБ, като идеята е двете формации да направят следизборна коалиция и по всяка вероятност Борисов ще управлява с мандат на ДПС. Направили са си сметката, но без кръчмар, отсече Бареков, визирайки решаващата роля, която ББЦ ще има в следващия парламент.

Нашата доктрина е много ясна и изчистена. Ще възродим българския консерватизъм, заяви Бареков по време на среща с останалите народни избраници, които ще представляват България в ЕП. Той не скри неприятното чувство, което изпитал, когато разбрал в Брюксел, че освен че ще получава заплата, но ще му дават 304 евро, за да ходи на работа. „Евродепутатите са доста скъпо удоволствие. Срам ме е, че струвам 50 хиляди евро на данъкоплатците, че заплатата ми е 10 пъти по голяма от тази на вицепрезидента, от тази на председателя на парламента и премиера“, подчерта Николай Бареков. Той призова и да се замислим за солидарността, защото не може да има толкова бедна държава като България в Европа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване