06/05/14 18:23
(http://pik.bg)

Опасно! Блокове в Бургас падат, на живеещите не им пука

Опасно! Блокове в Бургас падат, на живеещите не им пука

Дъждовете отхапаха поредното парче панел от покрива на бл. 12 в ж.к. "Славейков". За щастие то беше малко и падна отзад. Не нарани никого, защото вали и никой не си разхождаше кучето там. Съвсем наблизо обаче има детска площадка и децата се гонят из зелените площи зад блока, пише "Флагман".

Проблемът не е нито от днес, нито от вчера, нито дори от тази година. В събота се откърти парче от покрива на блок 13 и пак за щастие не нарани никого.

Репортерска проверка на "Флагман" показа, че групата осеметажни блокове от 12 до 14-ти са с буквално изядени от ветровете покривни конструкции. Тези своеобразни огради бяха строени навремето, за да предпазват хората, които се катерят по покривите и слагат телевизионни антени. Или ако случайно се качат деца. Сега никой не се качва да слага антена , но останките от преградите стоят.

Огромен къс бетон рухна в събота от покрива на бл. 13, по чудо не уби човек Явно майсторите са си оставвили ръцете точно в тези панелки, защото от 12-ти блок разказват, че първото парче се е откъртило още преди десет години. Имало силен вятър, то паднало долу в тревата. Тогава от Гражданска защита издали предписание на живеещите там да си укрепят блока. Никой нищо не направил, защото повечето си мислели, че това е работа на общината.

Така в продължение на десет години се къртят и летят огромни панелни отломки, които като по чудо още не са взели жертва.

Гледката на нащърбените блокове е ужасяваща и те би трябвало да се оградени с лента, но явно живеещите там не се интересуват. В единия вход доскоро се съдеха с домоуправителя за някакви събрани общи пари, в другия събират пари само за асансьор и чистачка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване