06/06/14 19:35
(http://pik.bg)

Георги Първанов: Очаквам в БСП най-сетне да тръгне диалогът

Георги Първанов: Очаквам в БСП най-сетне да тръгне диалогът

Очаквам в БСП най-сетне да тръгне диалогът, защото наистина е обидно, макар и отвън, коалиционен партньор да изрече неща, които отдавна се говорят в партийните редици, по партийните събрания. Това заяви пред "Фокус" президентът на България в периода 2002 – 2012 година и член на АБВ Георги Първанов.

„Румен Овчаров се обади, очаквам и други лидери на БСП. Що се отнася до позицията, изразена от ръководството на ДПС и начинът, по който беше направено, наистина унизява „Позитано”. Това е много тежък удар, след тези прегръдки и целувки, на които бяхме свидетели, след тези клетви за вярност, които имахме”, обясни Първанов.

По думите му, това показва, че формулата за държавно и експертно правителство не е издържана. Тя изначално е била сбъркана, но е била сбъркана в интерес на определен кръг, за да може тези хора – назначени, а не избрани по партийните механизми, министрите – да вършат всичко друго, само не и работата, за която са определени – да управляват добре България.

На въпрос, какво се случи от изборите досега, според него и кой с кого изпи кафето си, защото това не беше очаквано, Първанов каза, че „кафетата” се пиеха и преди изборите. „Те бяха само върхът на айсберга, идваха да покажат, че процесите на предоговаряне или преструктуриране на политическото пространство вървят с пълна сила, може би и под въздействието на определени външни фактори, така че ако някой е бил изненадан, това бяха хората на „Позитано”, обясни той.

Първанов се надява всички да са разбрали правилно посланията на излъчваните новини от медиите, както и да бъде разбрано правило посланието на ДПС. Очевидно е, че когато се прави коалиция (и това е големият извод от това, което се случи от последните месеци за едната година на този кабинет), коалицията трябва да се прави с много добре разписано споразумение, детайлно, което е и ангажимент за управлението на страната, каза още Георги Първанов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване