06/06/14 11:36
(http://pik.bg)

Задържаха криминално проявен мъж за телефонна измама

Задържаха криминално проявен мъж за телефонна измама

Полицаи от Перник задържаха криминално проявен мъж за телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР-Перник.

Престъплението е извършено по познатата схема - чрез обаждане по телефона. Неизвестен звъннал на 69-годишна жена от областния град и се представил за неин познат, казвайки в слушалката „не ме ли позна”. Пенсионерката назовала едно име и от другата страна се разиграл театър, който трогнал доверчивата перничанка.

Мъжът обясни, че има здравословни проблеми и са му необходими 8 000 лева, за решаването им. Така възрастната отишла до банка, изтеглила парите и се прибрала вкъщи, чакайки да дойде човек да ги вземе. На адреса й пристигнал 47-годишният Г.И. от град Перник, който моментално бил задържан от органите на полицията, които били уведомени предварително.

Оказало се, че мъжът е нает от непознати за него. Трябвало да прибере парите срещу определен процент. Наложена му е полицейска мярка за срок от 24 часа Г.И. е криминално проявен, познат с кражба, грабеж и измама. Започнато е досъдебно производство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване