06/06/14 10:57
(http://pik.bg)

Иззеха при спецакция 40 000 къса контрабандни цигари

Иззеха при спецакция 40 000 къса контрабандни цигари

Служители на Осмо РУП иззеха при спецакция 40 000 къса контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двама столичани са попаднали в полицейския арест за контрабандни цигари. М.М. /39 г./ и спътничката му - С.М. /36 г./ били засечени в хода на предприета специализирана полицейска операция на Осмо РУП по линия на противодействие на разпространение на акцизни стоки без бандерол. Криминалистите действали след получен сигнал и около 18.15.ч. на ул.”Мими Балканкска” спрели лек автомобил „БМВ 530”.

При направената справка се оказало, че М.М. е криминално проявен и осъждан по чл.234 от НК. Последвало претърсване на колата, в багажника на която полицаите открили 2 000 кутии цигари марка „Паладиум блу” без акцизен бандерол.

По случая било образувано досъдебно производство, след доклад на материалите по случая Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на двамата задържани по смисъла на чл.234 от НК.

На М.М. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, а на С.М. - „парична гаранция” в размер на 1 000лв.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване