06/07/14 14:00
(http://pik.bg)

Камен Костадинов: Кабинетът „Орешарски” няма да падне от вот на недоверие

Камен Костадинов: Кабинетът „Орешарски” няма да падне от вот на недоверие

Правителството на Пламен Орешарски няма да падне чрез вот на недоверие. Това заяви Камен Костадинов, зам.-председател на Парламентарната група и член на Централното оперативно бюро на ДПС, в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

Той подчерта, че според ДПС „неподкрепата на кабинета” не е функция на неговата работа. Костадинов я обясни с факта, че от една година правителството работи под натиск, че БСП не е успяла да мобилизира своите избиратели, че проектът „АБВ” услужливо е откраднал гласове от левицата. „Този проект за това и беше създаден”, коментира Костадинов, според когото сегашното политическо говорене, че правителството на Орешарски направило големи заеми, е „говорене за откриването на детска площадка”. „Ние заявяваме и сега, че имаме доверие в кабинета „Орешарски”, категоричен бе депутатът от ДПС.

Той обяви, че партията му не подкрепя предложеното от лидера на БСП Сергей Станишев задължително гласуване, като се мотивира с накърняването на демократичността, тъй като според ДПС гласуването е въпрос на право, а не на задължение. „Ще изразим своето становище, когато бъдат предложени конкретни текстове, но трябва да се знае, че за нас задължителното гласуване не е драма”, допълни Костадинов.

От името на ДПС той изрази подкрепа за идеята на Станишев предсрочният вот да се състои в края на септември, а не на октомври, както предложи партията на Лютви Местан. „Важно е следващият кабинет и парламент да имат възможност да направят свой бюджет и да осъществят една нормална бюджетна процедура”, призна събеседникът в студиото на Емил Кошлуков.

Камен Костадинов увери, че ДПС няма да прави предизборни споразумения. „След изборите, в зависимост от резултатите, ще говорим кой ще участва като управляващ и кой – като опозиция”, обеща депутатът. Въпреки очевидните разногласия между политическите сили, подкрепящи сегашния кабинет, Костадинов смята, че „не бива да се надценява влошаването на отношенията”. „Не виждам некоректност от наша страна, надявам се така да бъде и занапред и да запазим добрите отношения с БСП”, каза депутатът от ДПС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване