06/08/14 09:57
(http://pik.bg)

Близки почетоха на Задушница убитите герои на прехода

Близки почетоха на Задушница убитите герои на прехода

Цветя, свещи, череши, дори скара и уиски. С това близките на убитите през годините лица на прехода почетоха мъртвите си на Голяма задушница. Още призори близки и роднини на разстреляните знакови лица почетоха тяхната памет, като посетиха гробовете им. Череши, цветя и свещи обградиха надгробната плоча на бившия шеф на ВИС-2 Георги Илиев, която се намира в Централните Софийски гробища, съобщава „Телеграф”.

Илиев бе застрелян през лятото на 2005 година в Слънчев бряг. Въпреки многобройната охрана, скрит наоколо килър успява да прониже с един куршум в гърдите бизнесмена. Близо девет години по-късно освен черния мрамор с гравиран стих от Яворов, за него напомнят и бели рози и карамфили, оставени вчера призори.

Близки бяха посетили призори и гробовете на някогашния подземен бос Иван Тодоров-Доктора и скандалния радиоводещ Боби Цанков. Плочите на двамата се намират близо до тази на Георги Илиев. Паметникът на Доктора е почти същия като този на Илиев. 
И на неговия гроб бяха поставени бели цветя. Самият Тодоров беше направен на решето в джипа си в началото на 2006 година. 

Направо пищна бе "трапезата" за Задушница в памет на Боби Цанков. Скандалният водещ бе застрелян през януари 2010 година на столичния булевард „Стамболийски”. Освен традиционните цветя, на гроба му бяха оставени пита, скара и дори бутилка уиски. Част от уискито дори вече беше изпито.

Добре поддържан беше и гробът на друга жертва на неразкритите показни разстрели – банкера Емил Кюлев. Той беше разстелян показно през 2005 г. в джипа си на кръстовището на бул.”България” и бул. "Димитър Несторов”. Докато лъскавият му джип намалява на светофара, проехтяват 12 изстрела, 7 от които попадат в тялото на Кюлев. Вчера на гроба на банкера бяха поставени бели маргаритки и листа от орех.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване