06/08/14 11:52
(http://pik.bg)

Еврокомисар открива кампания за правата на потребителите в София

Еврокомисар открива кампания за правата на потребителите в София

Невен Мимица - eвропейски комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите, заедно с Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката и Веселин Златев – председател на Комисията за защита на потребителите, официално ще открият информационна кампания за правата на потребителите в България. Събитието ще стартира в понеделник от 12:30 часа на ет. 2 в търговски център на бул. „Цариградско шосе“.

Посетителите на представители на Комисията за защита на потребителите от 11.30ч. до 15.00 ч., както и да се включат във викторина с награди за петте основни права на потребителите: правото на неподвеждаща реклама, правото на ремонт или замяна на дефектни стоки, правото на договори без неравноправни клаузи, правото да бъде върната стока, закупена онлайн в срок от 14 дни, правото на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове при покупки в чужбина. 

Информационна кампания за правата на потребителите се организира по инициатива на ГД „Правосъдие“ на Европейската комисия и се провежда в България, Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия. Нейната цел е да повиши осведомеността както на потребителите, така и на търговците за техните права при покупка и продажба на стоки или услуги.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване