06/08/14 12:25
(http://pik.bg)

Първанов: Хората би трябвало да излязат да гласуват, когато видят промени в политиката

Първанов: Хората би трябвало да излязат да гласуват, когато видят промени в политиката

Хората би трябвало да излязат да гласуват, когато видят промени в политиката. Това каза Георги Първанов, АБВ, на пресконференция след провеждането на Национален съвет на движението, предаде "Фокус".

По думите на Георги Първанов, няма нищо лошо в това да се търсят механизми да се увеличи участието на по-голяма част от избирателите, за да се елиминира влиянието на купения вот, но това не бива политическият дебат в момента да се изчерпва с тази тема. 

"Отговорността в политиката е партиите да започнат да правят реални политики", допълни още Георги Първанов. "Темата за задължителното гласуване, заедно с въпроса кога да бъдат проведени изборите изчерпва политическия дебат в момента. За мен това не е нормално. Ние искаме да видим политически дебат, сега, в контекста на започващата политическа кампания", заяви Георги Първанов. По думите му, въвеждането на задължителния вот не трябва да се случи само с промяна в Изборния кодекс, защото винаги може някой да го атакува в Конституционни съд и да го събори и се обяви за промяна в Конституцията. 

На пресконференцията на АБВ присъстват още Росица Янакиева, Румен Петков, Емил Кало, изпълнителен директор на АБВ, коалиционните партньори на движението в лицето на Михаил Шишков от Българска партия либерали, д-р Людмил Веселинов, кмет на община Попово, Константин Проданов, представител от листата за евроизборите и Екатерина Атанасова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване