06/08/14 14:15
(http://pik.bg)

Румен Петков: Задълженията в енергетиката отиват към над 3 млрд. лв.

Румен Петков: Задълженията в енергетиката отиват към над 3 млрд. лв.

Едно дълбоко невярно внушение се прави от страна на народни представители от ДПС и БСП, че няма проблем, ако не приемем сега бюджета, а бюджетът бъде приет следващата година, защото харчовете по силата на закона са 1/12 от годишния бюджет. Не е така.

В сегашната законова рамка 1/12 засяга само общините с неприет бюджет. Мисля че за пръв път от много години насам тази законова възможност не разглежда републиканския бюджет. Т.е. няма как да влезем в следващата година без бюджет за 2015 г. По думите му, опитите да се направят тези внушения са в порядъка е центърът на дискусията да бъде изместен другаде, а не върху генералния провал на това управление.

Според Румен Петков, сред основните причини за състоянието на енергетиката е наличието на много странни съвпадения в управлението на енергийната схема. "Един и същи човек участва в БЕХ и в ръководството на АЕЦ „Козлодуй”. Друг човек участва в БЕХ и в ръководството на Мини Марица Изток. Това или са безценни кадри, които взимат по 10-15 хиляди лева за добър ден заплата, или България в такава степен няма енергиен човешки потенциал, че да е нужно едни и същи хора да са в управленския орган на републиката и същевременно да участват в управлението на отделни ключови за енергийната сигурност на страната ни единици.

Румен Петков заяви, че по оценка на експерти, задълженията в енергетиката отиват към над 3 млрд. лв.

Според Румен Петков, кабинетът „Орешарски” не трябва да взима никакви стратегически решения: "Това провалено правителство и този кабинет без никаква подкрепа не бива да взимат стратегически решения, които засягат националната сигурност и в сферата на енергетиката, и в сферата на сигурността"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване