06/09/14 20:44
(http://pik.bg)

Арестуваният служител на НАП сам се издал - изпуснал подкупа

Арестуваният служител на НАП сам се издал - изпуснал подкупа

Данъчният Ивелин Иванов, който беше закопчан на 6 юни с подкуп от 1000 лева, ще продължи да търка наровете в ареста. Парите той, като старши публичен изпълнител в Териториалната дирекция на НАП в София, поискал, за да не продаде чрез търг два недвижими имота, върху които има възбрана на дирекцията, съобщи bnews.

Магистратите от Софийския градски съд прецениха, че няма опасност обвиняемият да се укрие. Има обаче такава той да „натисне“ свидетели от НАП, които предстои да дадат показания.

Според обвинението, бирникът многократно е търсил свидетеля Тихомир Иванов като му казвал, че проблемите му ще се оправят срещу съответната сума.

Защитата се опита да го извади на свобода, позовавайки се на чистото му съдебно минало. Освен това, макар да е извършил престъплението, „в крайна сметка всеки греши“.

Съдиите обаче бяха безкомпромисни и го оставиха на топло. В мотивите си те посочиха и показанията на свидетели, според които при задържането на Иванов от джоба му са изпаднали 10 банкноти по 100 лева.

Ако бъде доказана вината на обвиняемия, той може да получи до 6 години затвор и глоба до 5 бона.

Решението може да бъде обжалвано пред САС в тридневен срок.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване