06/09/14 22:02
(http://www.klassa.bg/)

Девети национален форум „Европейско партньорство за нови и качествени социални услуги“

 От 11 до 13 юни в хотел Интернационал, кк Златни пясъци, Варна, ще се проведе Деветия национален форум на доставчиците на социални услуги. Обединяващата тема на тазгодишното издание е „Европейско партньорство за нови и качествени социални услуги“. Конференцията се организира от Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD) и Национален алианс за социална отговорност (НАСО).

Вече осем години този форум събира водещата част от отговорните и заинтересовани страни в България, реализиращи социални политики и социални услуги. Работата на предходните форуми бе характерна с активни, позитивни и професионални дискусии, създаване и реализиране на активни, национални и европейски партньорства, възможности за обмен на опит и търсене на решения на важни въпроси и проблеми.

През тази година в програмата на деветия форум са включени три дни, посветени на добри практики в социалните услуги от България и Европа, стандарти за качество на социалните услуги и внедряването на нови услуги в социалния сектор. Основната задача е обмен на опит, знания, умения и добри практики по важни теми, касаещи хората с увреждания, социалните услуги и трудова заетост. Освен обща дискусия и заключителни дискусии по проекти на НАСО и членове на организацията, в Голяма зала е предвидено да се направят и предложения за стандарти за качество на социалните услуги в България и въвеждане на нови услуги, в т.ч. и Подкрепена заетост.

В дните на форума заедно с голямата група чуждестранни гости съвместно работят ръководства, представители и експерти на всички институции, организации и заинтересовани страни, работещи в сферата на социалните политики, социалните услуги и заетостта: Министерство на труда и социалната политика, Общините, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания, Национално представени организации на и за хора с увреждания, Национален алианс за социална отговорност и др. В рамките на Форума, участниците имат възможност да получат информация, да обменят мнения, опит, да дискутират и да реализират национално и международно партньорство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване