06/09/14 17:56
(http://pik.bg)

Орешарски постъпи правилно, но закъсня, обяви Малинов

Орешарски постъпи правилно, но закъсня, обяви Малинов

Разбира се, че ме изненада, макар и приятно. Защото той действа като премиер и не тича за обяснение при БСП и ДПС. Жалко, че в края на мандата си. Това обяви в предаването „Дневен ред“ по ТВ7 евродепутатът, излъчен от Реформаторския блок, Светослав Малинов по повод решението на премиера Пламен Орешарски да спре изпълнението на проекта "Южен поток".

Смятам, че това действие е правилно, смятам обаче, че то е закъсняло. Стигна се дотам Барозу да ни се обажда и да ни обяснява как трябва да се държим като членки на Европейския съюз. Но по-добре късно, отколкото никога, допълни Малинов. „Преустановяването на „Южен поток“ влиза в плановете на „Газпром“ и те са готови с неустойките. Моето опасение е, че както при АЕЦ „Белене“, идеята е била да се започне, да се спре и по законен начин да се вземат пари на българските данъкоплатци“, по думите на евродепутата.

България е член на ЕС и европейското законодателство се прилага. То не може да бъде заобиколено. Единственият начин е България да се откаже от Европейския съюз, нещо, което никой няма да посмее да направи, категоричен бе Светослав Малинов. В края на краищата, когато нещо добро се случи, нека не бъдем критични как се е случило, каза още той.

Помолен да коментира кога според него е подходящо да бъдат проведени предсрочни избори, той заяви: „Уважението към избирателите изисква да не ги караме да слушат политически послания по време на отпуските.

От друга страна е хубаво да са след 15 октомври, но не по-късно от 1 ноември, с оглед на бюджета. Каквото и да правим, 15 септември сме в София, защото децата тръгват на училище“.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване