06/10/14 18:33
(http://pik.bg)

Антон Кутев: Избирателната активност на предсрочния вот ще е особено висока

Антон Кутев: Избирателната активност на предсрочния вот ще е особено висока

Няма начин ниската избирателна активност да е от полза за БСП. Това коментира пред журналисти секретарят на БСП Антон Кутев относно предложението предсрочните избори да са до края на юли.

По думите му се прави опит да се прехвърля стара мантра как БСП иска ниска избирателна активност, защото тогава твърдите й ядра щели да направят чудеса. Миналите избори само преди няколко седмици показаха, че това е абсолютно невярно и че при ниска избирателна активност БСП загуби драматично изборите, добави Кутев, цитиран от БТА. Неговата лична прогноза обаче е, че избирателната активност на предсрочния вот ще е особено висока.

Според Антон Кутев избори в края на юли са възможен вариант, който зависи не само от БСП, но и от президента и другите политически сили. Ако има договореност и съгласие с президента, мисля, че вариантът е реалистичен, смята той. Нашето впечатление е, че хората искат възможно най-бързи избори, каза секретарят на БСП. Той посочи, че още не е решено дали ще се гласува вот на доверие на лидера на БСП. Това беше предложение на председателя пред Националния съвет, уточни Кутев.

На пленума министър-председателят Пламен Орешарски е отчел какво е свършило правителството. Безспорно това правителство свърши много неща, каза секретарят на БСП. По думите му Орешарски не изглеждал разочарован от предложението на мандатоносителя да подаде оставка, а както винаги се държал мъжки и уравновесено. В сградата на БСП на ул. "Позитано" 20 продължава заседанието на Националния съвет на партията.

От пленума преди минути си тръгна премиерът Пламен Орешарски. На излизане от сградата представители на "Протестна мрежа" го изпратиха с възгласи "Уволнение".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване