06/10/14 08:10
(http://pik.bg)

Бебето от Долна баня не било убито от майка си, а паднало от леглото, твърдят съседи

Бебето от Долна баня не било убито от майка си, а паднало от леглото, твърдят съседи

"Беднотията ни уби бебето. Шест деца спяха на два дивана и през нощта то е паднало. Как ще го убие жената? Така не може. Отгледали сме цели пет деца, защо да си убиваме шестото?" Това казва Стоян Георгиев от град Долна баня, баща на едномесечното момиченце, което почина на 3 юни със счупен череп и мозъчен отток, пише "Труд".

За убийството на бебето бе задържана 30-годишната майка Десислава Георгиева. В петък Софийският окръжен съд й наложи постоянен арест. Другите пет деца на семейството бяха изведени от дома им и в момента са под полицейска закрила. Предстои до няколко дни социалните служби да ги настанят в дом за сираци.

Стоян едва говори и чува, а неговите баща и брат са напълно глухонеми. Къщата, в която живеели Стоян, Десислава и шестте им деца е двуетажна и тухлена, но пренаселена. В нея живеят родителите на Стоян, брат му, който е ерген, а от няколко месеца било подслонено и още едно семейство с 4 деца на братовчед от Ихтиман. Те пристигнали да работят по ферми и градини в района, в момента били берачи на ягоди.

Стоян и Деси спели сами в една стая, а децата в друга - и шестте на два дивана.
Стоян ходел да работи като дървар на половин надница от ранни зори до обед.

"Как ще си убие детето. Тя беше бедна, но добра жена. Никога не сме я видели да си бие децата", каза по Би Ти Ви тази сутрин съседи на семейството. Според тях детето не е убито, а вероятно е паднало от леглото.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване