06/10/14 10:50
(http://pik.bg)

Георги Лозанов: Избирателят не харесва негативизма в посланията

Георги Лозанов: Избирателят не харесва негативизма в посланията

 Противно на очакванията на Съвета за електронни медии (СЕМ), предизборната кампания за Европейския парламент премина меко и балансирано. Такава оценка даде в интервю за Радио „Фокус“ председателят на СЕМ Георги Лозанов. Според него, заради изострените отношения на политиците преди изборите и тежките взаимни обвинения, е изглеждало, че и кампанията ще продължи в същия дух и ще бъде изпълнена с компроматни ходове и черен пиар.

„Вместо това, за щастие, вероятно защото става дума за избори за Европейски парламент, кампанията протече доста балансирано, поне в електронните медии, които СЕМ наблюдава“, отбеляза председателят на медийния регулатор. По думите му, все пак е имало нарушения: като това с клипа на партия, която си е позволила обидни квалификации по отношение на ЕС. „Тогава СЕМ се обърна към ЦИК, защото в предизборна ситуация именно тя е институцията, която осъществява крайния надзор и налага санкции“, каза Георги Лозанов и допълни, че от комисията са взели мерки и са свалили от ефир клипа на партията нарушител.

Председателят на СЕМ обобщи, че като цяло не е имало големи нарушения и изрази мнение, че всички опити за негативна кампания са дали отрицателен резултат, защото българският избирател не поощрява негативизма в посланията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване