06/10/14 09:31
(http://pik.bg)

Проф. Людмил Георгиев: ДПС може да е втора сила при задължителен вот

Проф. Людмил Георгиев: ДПС може да е втора сила при задължителен вот

Твърденията, че изборите решават политиката са политическа фантазия, те не решават нищо, голямата политика се прави доста далеч от България. С изборите се постига едно единствено нещо – изпуска се парата.

Това каза в студиото на Тв7 проф. Людмил Георгиев - социолог и психолог.

Според него, ако се въведе задължителното гласуване, ДПС може да заеме и второ място след парламентарни избори.Не може треторазредни американски сенатори да бъдат приемани на ниво премиер и след това да се съобщава новина, свързана с интересите на страната и на обществото, смята Георгиев. Според него това е унизително и недопустимо от една суверенна държава.

Правителството е достатъчно легитимно, щом е създадено от парламентарни сили, имащи достатъчно мнозинство в Народното събрание, друг е въпросът какво прави то в управлението, анализира професорът. "Политическият титан от Банкя например заяви, че народът е с него, а всъщност за ГЕРБ са гласували около 600 000 души, това ли е народът", каза още Георгиев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване