06/10/14 18:04
(http://pik.bg)

Социолози: Станишев няма политическо бъдеще в България

Социолози: Станишев няма политическо бъдеще в България

Избори през юли ще бъдат пагубни за партията. Сергей Станишев се опитва да спаси себе си и жертва партията си. Това каза професорът по социална антропология Ивайло Дичев в "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Според социологът Огнян Минчев сме станали свидетели сме на едно разместване в задкулисието на властта. Делян Пеевски и Бойко Борисов са се настроили срещу Цветан Василев и това, което наблюдаваме е резултатът от този сблъсък. Минчев е убеден, че хората, които можеха да поискат оставката на Станишев вече не са в партията, затова и оставка няма как да има.

Според професорът събитията, които наблюдаваме в левицата са същите, които наблюдавахме при десните сили. Сергей Станишев няма политическо бъдеще в България, категоричен е Дичев. Политическият провал на Станишев е най-вече в това, че той си позволи да бъде въвлечен в лична битка с Бойко Борисов. Желанието на Станишев да достигне до властта на всяка цена, го вкара в капана на задкулисието. Услугите, които почетният лидер на ДПС осигури на Сергей Станишев трябваше да се плащат. БСП беше взета за заложник от ДПС. Свидетели сме, че ДПС държи всички основни позиции във властта,смята Минчев. Станишев закъсня с реакцията си. Той трябваше да си подаде оставката веднага след провала на евроизборите, заедно с цялото ръководство на БСП. Един лидер трябва да може да поема отговорност, ако не може значи не е лидер, обяви Дичев. Случаят "Пеевски" показа, че на политическата сцена има кукли, а зад тях има кукловоди.

Личността беше кукловод, убеден е Минчев. Кризата в основата си е заради провала на проектът "Южен поток". Коалиционните партньори не можаха да се разберат кой колко да получи от тази сделка, категоричен е Минчев. От включване от заседанието на "Позитано 20" стана ясно, че промени в ръководството не се допускат. "Има възможност БСП да остане в управлението на страната. С помощта на изборите партията ще потърси нови партньори. Председателят на партията посочи един изход от кризата в страната. Искаме да гарантираме стабилността в страната, увери членът на БСП Валери Жаблянов.

С ДПС сме партньори, били сме заедно в добро и лошо и ще се разберем, категоричен е той. "Ние сме единствената партия, която застана открито зад проекта "Южен поток", предприехме социална политика. БСП няма да допусне дясното да се върне на власт. В момента върви обсъждане на предложенията на лидера ни, коментира още Валери Жаблянов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване