06/10/14 07:57
(http://pik.bg)

Червените с инфарктен пленум днес: Чертаят срокове за оставката на кабинета, Орешарски не е поканен

Червените с инфарктен пленум днес: Чертаят срокове за оставката на кабинета, Орешарски не е поканен

Националният съвет на БСП се събира днес, за да оцени първата година от управлението на кабинета на Пламен Орешарски.

Оставки на лидера Сергей Станишев или Изпълнителното бюро на партията не се очакват.

Социалистите ще гласуват датата на предсрочния вот, който според левицата трябва да бъде възможно най-скоро. На заседанието ще бъде обсъден и "Южен поток". Очаква се при социалистите да отиде и премиерът, за да даде повече информация за решението си да спре проекта. Той обяви това в неделя, след среща с американски сенатори. Намерението му, обаче изненада БСП. Очаква се Орешарски да е една от мишените на дългоочаквания пленум на столетницата и да бъде обвинен в солова акция за "Южен поток", за която нямал санкцията на мандатоносителя.

Министър-председателят до късния следобед вчера не бе поканен на Националния съвет и не възнамеряваше да проявява самоинициатива. Докато две седмици противниците на червения лидер наостряха езици и чертаеха планове за смяната на цялото политбюро, позитанци успели да изградят стройна система от опорни точки, чрез която да размият вината за изборната загуба, пише в. "Преса". Тя ще бъде разпределена между премиера, министрите от кабинета, местни лидери на БСП с лоши резултати и външни фактори като АБВ и българската левица.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване