06/11/14 18:42
(http://pik.bg)

Корнелия Нинова: Станишев не трябва да подава оставка

Корнелия Нинова: Станишев не трябва да подава оставка

Оставката ми е за поста зам.-председател на  БСП. Така разбирам правенето на политика и носенето на отговорност. Всеки от вътрешните екипи трябва да понесе подобна отговорност. Очаквам цялото ръководство на БСП да подаде оставка и да бъде избрано ново. Лидерът Сергей Станишев не трябва да подава оставка. Това каза Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Чух много критики от съпартийци, но те няма да ме разколебаят. Аз не напускам БСП, ще работя двойно и тройно, защото задачата ни е по-трудна. Не оставам за заплата - оставам в парламента, за да защитавам позицията ни за социалната политика и да си довърша работата. Аз работих с екип от хора, които си вършиха съвестно работата и няма да позволя да им падне косъм от главата, категорична е Нинова. Нинова коментира, че оставките им на нея и на Кадиев са подадени с различни мотиви.

"Георги Кадиев има принципни различия с ръководството на партията. Мотивите му за подаване на оставка са коренно различни. Моята оставка е жест, а неговата е заради принципно несъгласие. Той не умее, когато групата вземе друго решение, да се подчини на общата позиция, аз мога", обясни Нинова. Не знам защо настъпи разривът с ДПС, не съм участник в тези разговори. Изпадаме обаче от едната крайност в другата - от коректност към пълно отрицание и изхвърляне на ДПС като партньор.

Мисля, че това е излишно, трябва ясни правила на партньорство, ако трябва и писмени, каза мнението си тя. Нинова добави, че е видяла план, който й е бил показан от лидера на БСП Сергей Станишев, според който е възможно да има избори дори през юли. Но бившият зам.-председател на ПГ на БСП се обяви за избори през септември.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване