06/11/14 17:37
(http://pik.bg)

Мира Радева: Има колеги, които станаха партийни идеолози

Мира Радева: Има колеги, които станаха партийни идеолози

Цялото това управление беше управление на инат. Сергей Станишев не може да решава, кога да се проведат изборите. това показва загуба и на последните капки достойнство. Това каза в предаването "Дневен ред" по TV7 социологът Мира Радева.

Заедно с нея гост беше колегата й Цветозар Томов. Двамата коментираха последните политически събития страната. Мая Манолова призна, че решението за предсрочните избори ще се вземе на КСНС при президента. Според мен най-добрата дата е края на септември или началото на октомври. БСП трябва да седне и да преосмисли нещата, каза още тя. Много е трудно да се прогнозира какъв ще бъде формата на следващото Народно събрание.

Едно е ясно- избирателната активност ще бъде по-висока. БСП достигнаха дъното на евроизборите. Не е ясно какво ще се случи с АБВ. България без цензура също могат да загубят гласове при по-висока изборна активност.

Има много въпросителни и истерията е голяма. Не е ясно какво ще стане и с гласовете подадени за партии, които няма да влязат в парламента. Не трябва да се изключва едно управление на ГЕРБ и Реформаторския блок, обясни Радева. Не искам да коментирам социологическите проучвания преди евроизборите. Има социолози, които си свършиха работата много качествено и познаха победата на ГЕРБ. Имаше и такива, които по-принцип не са социолози. Те са идеолози на различни партийни желания. Хората се опариха от подобен тип социология, завърши Радева.

Избори не могат да се проведат на 20 юли, категоричен беше и Томов. Технически е много трудно да стане това. Аз искам българските политици да обяснят, защо искат да променят цялото изборно законодателство, за да се случат тези избори в края на юли. Не мисля, че има нов политически влиятелен обект до предсрочните избори. 8 партии имат реални шансове да влязат в парламента, разкри той. Това управление беше определено успешно.

Тези избори могат да качат резултатите на десните партии, защото ще се гласува за смяната на самото управление. В България на парламентарните избори винаги има висока избирателна активност. Аз очаквам, че ще гласуват между 3,5 млн. и 4 млн. граждани.

Трябва да помислим как да облекчим гласуването за сънародниците ни зад граница, категоричен беше Томов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване