06/12/14 19:25
(http://pik.bg)

Миков: 28 септември е най-спряганата дата за предсрочните избори

Миков: 28 септември е най-спряганата дата за предсрочните избори

28 септември е най-вероятната дата за предсрочни избори. Това заяви пред БНТ парламентарният шеф Михаил Миков, като уточни, че е водил разговори и с ДПС, и с представители на ГЕРБ за евентуалната дата за избори. 

Председателят на Народното събрание обяви, че други възможни дати са 21 септември и 5 октомври, но уточни, че все пак този въпрос може да се реши само при президента. „Ние искаме избори час по-скоро, но никой друг, включително и ГЕРБ, не искат бързи избори", заяви Михаил Миков.

Той подчерта, че стоят няколко въпроса, които са изключително важни - бюджетната процедура, подписване на договор с ЕК, както и съставянето на ново правителство. Сега политиците обаче започнали да мислят не за това, апресмятали как времето ще се отрази на избирателната активност и на подкрепата на една или друга политическа сила. Можеше да има избори и през юли, но при съгласие между политиците , за да се съкратят процедурите, каза парламентарният шеф.

По думите на Миков правителството работи в изключително трудна обстановка и е героизъм това, което е свършило. Експертността на кабинета беше добра миналата година, но напоследък се е загубила политическата хомогенност, коментира той. Историята ни учи, че политиката е изкуство на възможното, добави той в коментар за политическата ситуация днес.

„БСП има механизмите и има достатъчно опитни политически членове на различните органи, за да реши какво да прави. Интересът към вътрешните процеси в БСП показва, че тя е фактор. При ситуация на предсрочни избори лидерският въпрос не стои на дневен ред в партията", каза Миков.

При тази конфигурация на политическите сили има подкопаване на авторитета на парламента, заяви шефът на Народното събрание и напомни, че в миналия парламент Бойко Борисов постоянно хвърлял обвинения, че в НС работят безделници, което няма как да не се отрази на отношението към институцията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване