06/12/14 17:34
(http://pik.bg)

Моторист едва не загина заради дупка на Аспарухов мост (снимки)

Моторист едва не загина заради дупка на Аспарухов мост (снимки)

22-годишен мъж от Варна едва не загина на Аспарухов мост заради дупки по пътя, съобщава Varnautre.bg. Младият мъж натъкнал на трап със скорост в рамките на позволената (50 Km/h) и може би само това е спасило живота му. За съжаление, мотоциклетът му е тежко повреден и ще бъде в бокса поне седмица.

След инцидента, водачът сигнализирал на спешният номер 112 и помолил за полицейски патрул, който да протоколира произшествието. След час чакане, той отново търси 112, от там му съобщили, че се объркали и подали сигнала към Община Варна. Този път изпратили патрулка, но полицаите решили, че трябва да напишат акт за шофиране с несъобразена скорост.

Междувременно докато мотористът чакал полицаите,  на моста се случват други две катастрофи, а засилен микробус едва не го помита, събаряйки мотора му отново на земята.

От строителството му през 1976 година досега съоръжението не е било ремонтирано. В момента настилката е в окаяно състояние, защото закърпените дупки отново са се отворили и не само затрудняват движението на автомобили по моста, но са и предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Но това е само видимата част. В какво състояние е носещата конструкция на моста, могат да кажат само специалистите.

Тази година в общинския бюджет са заложени 60 000 лева за обследване и изработка на доклад за надеждността на съоръжението. Проверката трябва да завърши до края на годината. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване