06/12/14 23:40
(http://pik.bg)

Предлагат Ирина Бокова и еврокомисар

Предлагат Ирина Бокова и еврокомисар

Ирина Бокова може да предложена и за поста на еврокомисар преди за този на генерален секретар на ООН. Това заяви вчера високопоставен източник, помолен да коментира слуховете, че България ще предложи Бокова за най-високия пост в ООН. Мотивите Бокова да е българската кандидатура за ЕК са, че вече е международно утвърден авторитет и е едно от най-разпознаваемите български лица сред страните от ЕС.

Тя се ползва с добро име както във Франция, където бе посланик на България, така и във Великобритания - една от ключовите страни при вземането на решения за новия състав на ЕК.

За втория си мандат като генерален секретар на ЮНЕСКО Бокова се ползваше с цялата подкрепа на ГЕРБ, затова се предполага, че освен на БСП може да разчита и на Бойко Борисов.

Според запознати обаче има и друг много работещ вариант и това е настоящият български еврокомисар Кристалина Георгиева да бъде предложена от правителството за втори мандат. Георгиева направи успешен мандат и с работата си по различни кризисни ситуации и горещи точки си спечели симпатии в широк международен план.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване