06/13/14 21:35
(http://pik.bg)

Депутат от ГЕРБ: Плащанията по "Околна среда" няма да подобрят положението на общините

Депутат от ГЕРБ: Плащанията по "Околна среда" няма да подобрят положението на общините

Дори и да бъдат размразени плащанията от Европейската комисия по ОП „Околна среда“, положението на общините няма да се подобри, защото щетите, които са нанесени върху хода на изпълнение на проектите, са големи. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Ивелина Василева – депутат от ГЕРБ и бивш заместник-министър на околната среда и водите.

„От гледна точка на строителните дейности, реално в продължение на няколко месеца, може би три, почти няма строителни дейности на терен, а в момента е най-активният строителен сезон. Всички договори за безвъзмездна помощ имат своите срокове, те са обвързани и с крайния срок за допустимост на разходите в програмния период. Тоест, ако проектите не бъдат приключени изцяло, разплатени и отчетени до края на 2015 година, България, едно на ръка, че ще загуби тези пари, а друго – че може да се наложи и да връща пари, ако проектите и целите на програмата не са изпълнени. Това забавяне е драматично по мое мнение“, обясни Ивелина Василева. Тя допълни, че има около 50 града, които в момента са разкопани, хората търпят неудобствата, вместо бързо да се финализират дейностите. Освен това, силно са застрашени бюджетите на общините, предвид наложените големи финансови корекции, които те няма как да понесат, обясни Василева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване