06/13/14 23:03
(http://www.klassa.bg/)

Националният консултант по урология и специалистите от Медикус Алфа демонстрират първия в България апарат за диагностика на рак на простатата с почти 100% точност

 . Александър Хинев и екип ще изследват пациенти за рак на простата с  авангардната методика Хистоскенинг ТТ/HistoScanning TT. Тази методика превъзхожда в пъти по точност и сигурност стандартната биопсия на простата.Апаратът  е първият в България и с него  се провежда революционната диагностика, чиято точност е почти 100 процента. Той е закупен от пловдивската клиника „Медикус Алфа“. Заповядайте първи да научите подробности за прилаганата за първи път в България авангардна методика Хистоскенинг ТТ/HistoScanning TT.  Екипът в състав националния консултант по урология проф. Александър Хинев, уролозите на „Медикус Алфа“ д-р Рангел Старев и д-р Маджид Кадим, хистолога д-р Георги Иванов, както и специалисти от Белгия ви очакват в събота, 14 юни, от 11 часа на 3 етаж в пловдивската клиника „Медикус Алфа“, ул. „Велико Търново“ 21 /до Цар Симеоновата градина/.

Ще научите и за честота на заболеваемост от рак на простатата в България, и ще чуете съветите на лекарите  за ранната диагностика и методи за лечение. ЗА МЕТОДАХистоскенинг ТТ-Тру Таргетинг се осъществява с апарат от най-високо поколение за ултразвуково 3 Д цветно изобразяване на простата и е в състояние с почти 100% точност да идентифицира злокачествено огнище в простатата с големина 2-5мм., като по този начин превъзхожда  по точност  магнитно-резонансната томография.Хистоскенинг ТТ-Тру Таргетинг е система за  тъканна диференциация, и 3 Д навигация предоставяща на уролога ценна визуална информация. Зоните за взимане на биопсия се селектират чрез 3D визуализацията, като те се обозначават автоматично с червено. За всяка суспектна зона софтуерът калкулира и показва оптималния път на иглата през тъканта до целта на биопсията и калкулира точната необходима позиция на ехографската сонда за прецизното достигане да целта. Тя позволява визуализирането и вземането на прицелни биопсии от всички суспектни зони в простатата, което има потенциала да редуцира фалшиво-негативните резултати и да подобри  откриваемостта на простатния карцином. HistoScanning 3D визуализиране на суспектни зони заедно с 3D анализ на простатна жлеза.Обобщените резултати сочат, че чувствителността на Хистоскенинг ТТ- т.е. способността му да предскаже наличието на малигнено огнище с обем ≥ 0.2 cm3 в простатата, се движи в границите между 90% и 99%. За отбелязване е, че чувствителността на Хистоскенинг ТТ значително надвишава тази на динамичната контрастна магнитно- резонансна томография (77%).

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване