06/13/14 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Обама взема витамин D и болкоуспокояващи за дясното му стъпало

 Американският президент Барак Обама е абсолютно здрав, ако не се смята лек дефицит на витамин D и болки в дясното стъпало, което го принуждава периодично да взема хапчета, се посочва в лекарски доклад, публикуван на сайта на Белия дом.

Според личния лекар на президента Рони Л. Джексън, 52-годишният Обама не би следвало да има каквито и да било здравословни проблеми до края на мандата му като държавен глава през 2017 година. Отбелязва се, че Обама поддържа отлична физическа форма като води здравословен и балансиран режим на хранене, рядко употребява алкохол и не пуши. Президентът заменя цигарите с никотинова дъвка, заради която бе подложен на остри критики, след като по време на официална церемония в чест на 70-годишнината от десанта на съюзническите войски в Нормандия, бе забелязан да дъвчи.
Освен дъвка, Обама всекидневно приема витамин D, за да компенсирате този дефицит в организма му. Плантарният фасциит на десния крак пък принуждава президента отвреме навреме да вземат без рецепта облекчаващ болката ибупрофен.
Теглото на американския държавен глава, в сравнение с последния медицински преглед от октомври 2011 г., не се е променило и е около 81,5 килограма при ръст от 1, 85 м.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване