06/13/14 23:08
(http://www.klassa.bg/)

Поредицата „Супер небостъргачи” на Discovery Channel променя правилата в съвременното строителство

 С всяка изминала година свободното градско пространство намалява. Сградите се издигат все по-бързо и нависоко, създавайки ново поколение небостъргачи. Премиерната поредица „Супер небостъргачи” по Discovery Channel показва как протича изграждането на едни от най-високите и технологично ефективни сгради в света. На 14 юни, събота, от 16:00 ч. ще видим как строителството от  ново поколение променя правилата на инженерството и дизайна.

Съвременните архитектурни проекти дават изцяло нова дефиниция на понятия като здравина, приложението, екосъобразните технологии и лукса и оставят предшествениците си в историята. В поредицата от четири епизода Discovery Channel  показва четири необикновени сгради. Революционните технологии, използвани за тяхното създаване, дават различен поглед върху  начина на живот в големите градове и работата на хората.

Първият епизод на поредицата представя Световния търговски център 1 в Ню Йорк -  най-високата сграда в западното полукълбо и известна модерна забележителност. Тя е създадена като най-сигурния и най-здравия инженерен проект в света. Епизодът показва последната година от изграждането на екстериора. Благодарение на заострения си връх небостъргачът достига сензационната височина от 541 метра. Водещият архитект Стив Плейт, заедно с учени, инженери и редица експерти показват особеностите на проекта. Световния търговски център 1 се издига от пепелта на Кота Нула благодарение на усърдието и чувството за дълг на хората от екипа.

Всеки епизод от поредицата показва как хората строят бъдещето в различни точки на света. Камерите на Discovery Channel минават през Лондонското сити, за да заснемат една от най-авангардните сгради - „Леденхол билдинг”. Най-високият и иновативен небостъргач в Лондон е във формата на заострена кула със стоманен външен скелет. При проектирането на сградата екипите от специалисти зад проекта „Леденхол” променят радикално всеки аспект от традиционния модел на строителство. Поредицата проследява редицата предизвикателства, които изникват при издигането на този супер небостъргач. Сред най-интересните детайли около сградата са: конструирането й извън строителната площадка, пренасянето й на място, както и това, че всички части от небостъргача са подредени и сглобени една с друга като гигантски конструктор „Лего“. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване