06/13/14 04:20
(http://pik.bg)

Проверяват дърветата в Морската градина

Проверяват дърветата в Морската градина

Извънредна проверка на всички дървета в Морската градина във Варна започна вчера, след като в сряда вечерта короната на огромно дърво се сгромоляса на оживената централна алея и по чудо не уби трима души.

79-годишен дядо, мъж на 35 г. и жена на 28 г. се отърваха с охлузвания и силен шок само защото стъблото се оплело в кабел.

Екипи на Гражданска защита в сряда вечер ударно разчистиха алеята и вчера сутринта от инцидента вече нямаше и помен, съобщи "Труд". Ранените варненци също си бяха по домовете. Според Стоян Аргиров, шеф на общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване”, проверки на зеления фонд в парка се правят всеки месец и рухналото дърво не е било в списъка на опасните. Тепърва ще се установява каква е причината то да падне, след като дънерът му не е бил изсъхнал, а короната е била зелена.

Инцидентът не бе единствен. Също в сряда дърво падна и потроши лека кола “Фолксваген Голф”, паркирана до кръстовището на улиците “Братя Миладинови” и “Оборище”. Клоните са начупили предното стъкло на возилото, съобщиха от полицията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване