06/14/14 16:27
(http://pik.bg)

Година след откриването - Михаил Миков на Дунав мост 2

Година след откриването - Михаил Миков на Дунав мост 2

"Трафикът през Дунав мост 2 е с 30 процента по-голям от прогнозирания и до момента през него са минали 500 хил. превозни средства. Явно е, че транспортен коридор номер 4 се оказва много ефикасен и превозвачите го предпочитат, въпреки проблемните пътни участъци към него", каза председателят на парламента Михаил Миков.

Той посети моста днес, точно една година след пускането му в експлоатация и се срещна с ръководството на дружеството оператор на съоръжението  и с работещите на граничния пункт, съобщава "24 часа".

До месец и половина ще започне работата по обходния път на Димово, който ще отпуши съществуващата тапа на гл.път Е-79, съобщи Миков. В същото време Румъния ще инвестира 50 млн. евро за отсечката от Калафат до Крайова. "Проблемът е, че всичко това се прави след пускането на моста, а съгласно чл.4 от споразумението за строителството тесните места трябваше да бъдат отстранени паралелно с изграждането му", коментира парламентарният шеф.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване