06/14/14 13:03
(http://pik.bg)

Огнян Герджиков: ДПС е ключов фактор в нашата политика и това не е за добро

Огнян Герджиков: ДПС е ключов фактор в нашата политика и това не е за добро

ДПС в последните години се явява ключов фактор в нашата политика и далеч невинаги това е за добро. Те великолепно знаят своите интереси и ги преследват по един начин, за който трябва да им се свали шапка. Това каза бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази събота” на Би Ти Ви.

По думите му политическата криза, в която е изпаднала страната ни, се дължи на липсата на диалог между политическите лидери и на това, че партийните и финансови интереси се поставят над всичко останало. 
„Не можем или не искаме да видим това, което става в Германия – как се обединяват в името на държавата си политически формации с различна нагласа. У нас това би било прекрасно, но ми се струва, че няма да стане, защото ако например ГЕРБ подаде ръка на БСП, след това ще си загуби вероятно половината от своите поддържници“, обясни Герджиков. 

Той коментира предложението на политическите сили за въвеждане на задължителен вот на предстоящите избори. Според него това е начин да се намали корупцията и купуването на гласове и да се чуе гласа на повече български граждани.

„Задължителното гласуване само по себе си погледнато звучи недемократично, но това ще бъде една мярка, която в някаква степен ще очисти политическия живот. Просто вече всички сме отвратени от тези кадри на купуване на гласове, на корпоративен вот, на тези нечисти игри и никога или почти никога повече от 50% не отиват да гласуват до урните. Много интелигенти хора казват: „От нас нищо не зависи и няма да гласуваме“. За мен това ще изиграе оздравителна роля“, заяви Герджиков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване