06/15/14 22:53
(http://www.klassa.bg/)

Мая Манолова: Коалицията с ДПС не беше брак по сметка

 "Коалицията ни с ДПС не беше брак по сметка, а партньорство по разум". Това коментира заместник-председателят на парламента Мая Манолова пред Нова ТВ.

Според нея проблемът с коалиционното управление на БСП и ДПС е бил в начина, по който то се е реализирало, а не в самото партньорство.

"Нямаше достатъчно откритост, публичност, яснота. В бъдеще ще правим това - във всякакви партньорства, в които влизаме, ще даваме ясна основа пред избирателите", посочи тя.

"Казахме ясно, че сме готови на бързи избори, де факто сме подали оставки и очакваме това да се случи час по-скоро. С решението на Националния съвет от 10 юни на практика всички, които вземаме институционални длъжности, си подадохме оставките", заяви Манолова, цитирана от "Труд".

"Всички, включително и Орешарски, си подадохме оставките. Премиерът ще работи докато президентът определи датата на изборите, даже два месеца преди това, защото така е по Конституция. Нали си давате сметка, че това правителство няма да хвърли всичко и да си тръгне по домовете?

Трябва технологично време, в което да се предаде и парламента, и правителството на следващия", категорична бе тя.

Манолова не изключи възможността правителството да подадеоставка още в сряда, ако дотогава има съгласие сред политическите сили за датата на предсрочните избори.

БСП е в много добра кондиция като партия, смята Манолова. Тя прогнозира, че резултатът на предсрочните парламентарни избори за червените ще е много по-силен отколкото на евровота, на който те по традиция се представяли много под възможностите си.

"Никой да не ни подценява", предупреди тя.

Според Манолова не разговорът с американските сенатори е станал повод за изявлението наОрешарски за спиране на проекта "Южен поток". Тя заяви, че не е виждала договора за "Южен поток", тъй като не я интересувал, защото е между две търговски дружества и били заявено, че не ангажира държавата.

Манолова обяви, че е за провеждане на референдум за задължително гласуване, като лично тя би гласувала с "не".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване