06/15/14 18:50
(http://pik.bg)

Нова партия на Едвин Сугарев и Евгений Михайлов се готви за избори

Нова партия на Едвин Сугарев и Евгений Михайлов се готви за избори

Сдружение „22 септември" ще стане партия и ще участва на предстоящите предсрочни избори. Това обяви Евгений Михайлов от формацията, цитиран от БНР. Освен Михайлов, в сдружението участват емблематични имена като Едвин Сугарев, Йордан Василев, Теодора Димова и други. Михайлов обясни, че искат да възтържествува справедливостта в България.

Сред основните тези в програмата на новата политическа формация е в страната ни да има съдебна система, която да е в защита на гражданите и която да поставя престъпниците на място.

От „22 септември" искат прокуратура, която да е зависима от интересите на държавата и гражданите. По думите на Михайлов, те настояват институцията да бъде държавен обвинител, а не прокуратурата, която „независимо прави безобразие след безобразие в последните години".

„Искаме да се осъществи това, което се нарича възмездие за престъпленията, за политическите престъпления, за криминалните престъпления. Искаме неща, които са невъзможни без изработване на нова Конституция, без да бъдат променени основните правила в държавата", обобщи Евгений Михайлов.

Поетът и общественик Едвин Сугарев от своя страна каза, че новата партия никога не би си сътрудничила с ДПС и БСП, но не изключи политически диалог с ГЕРБ.

Освен за нова Конституция, от формацията настояват за лустрация за бившите ръководни кадри на БКП и сътрудниците на ДС, както и за въвеждане образователен ценз заедно със задължителното гласуване.

„Обръщаме към всички, които припознават тези ценности, които искат край на управлението на задкулисието, край на управлението на олигархията, край на управлението на ДС чрез партиите, производни на нея - БСП, ДПС и другите мутанти", заяви Евгений Михайлов, цитиран от БиТиВи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване