06/16/14 23:55
(http://pik.bg)

Разследват кой е прибрал парите за фиктивната поддръжка на фаталния асансьор

Разследват кой е прибрал парите за фиктивната поддръжка на фаталния асансьор

Управителят на Медицински център II д-р Емилия Драганова се заключи в кабинета си и отказа да контактува с когото и да е било след петчасови разпити за фаталния инцидент с асансьора на здравното заведение.

Д-р Драганова, позната на бургазлии до този момент като уважаван невролог, не събра смелост да излезе и да говори открито пред малцината журналисти, изчакали търпеливо следствието да си свърши работа, пише "Флагман".

До 17:30 часа, когато вървяха разпитите, всички твърдяха, че тя е в кабинета си с полицаите. Когато те излязоха веднага зад тях вратата заключи касиерката на МЦ II, жена на средна възраст. Тя категорично отказа да каже каквото и да е било, насочвайки всички въпроси към д-р Драганова. „Нищо не мога да ви кажа. Не съм подписвала аз договорите. Не знам коя е фирмата, която поддържа асансьора“, категорична бе дамата.

Къде е д-р Драганова така и не стана ясно. Минути по-късно журналисти се опитаха да се срещнат с управителя на медицинския център в ж.к.“Славейков“, но вратата на кабинета й бе отново бе заключена, а според чакащите пациенти в коридора от офиса не е излизал никой друг. 

Оказа се, че и за лекарите в Медицинския център е мистерия кой поддържа асансьора. Много от тях никога досега не са виждали някой да прави профилактика на съоръжението, а то е поставено преди доста време. Телефонът за аварии се оказва невалиден и никъде не е оказано коя е фирмата производител и съответно компанията, която го поддържа – задължителни реквизити според закона.

Запознати с разследването коментираха, че полицаи са иззели  подобен тип документи, за да се удостовери кой е виновен за престъпната небрежност, колко пари са преведени на въпросната фирма и дали някой от медицинския център се е облагодетелствал от това.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване